IntroductieAmbstketenRingenOorsieradenHalssieradenHerinneringssieradenBrochesArmbandenTafelstukkenContact

 
     
 

AMBTSKETEN

 
     
  Bunnikse edelsmid Monique Povel, werkte samen met 7 edelsmeden, aan de nieuwe ambtsketen voor de burgemeester van Leiden.  
     
 

 
 

Rechter foto: © Ben van Helden

 
     
  Een groep net afgestudeerde edelsmeden van de Academie voor Edelsmeden van Ben van Helden uit Zeist, heeft onder leiding van en in samenwerking met de docent Ben van Helden, een nieuw ambtsketen voor de burgemeester van Leiden ontworpen en vervaardigd.
Op zondag 7 september werd in galerie Zône te Leiden, tijdens de officiële opening van de eindexpositie van deze kersverse edelsmeden, de nieuwe keten aan de burgervader overhandigd
 
     
 

Dit voorjaar is de ambtsketen op miraculeuze wijze uit het gemeentehuis van Leiden verdwenen. Aanvankelijk werd gedacht aan een 1 aprilgrap. Maar al snel werd duidelijk dat de keten was ontvreemd. De eindexamengroep van de Academie in Zeist heeft bij het horen van dit nieuws, onmiddellijk de koppen bij elkaar gestoken en zo ontstond het plan om, in het kader van een gemeenschappelijk afstudeerproject, de burgervader een nieuwe keten aan te bieden. Leiden, als gemeente, bood met haar rijke geschiedenis voldoende inspiratie voor het vervaardigen van een nieuw traditioneel, maar ook eigentijds ambtsketen.
Er volgden diverse gesprekken en er werden verschillende ontwerpen voorgelegd. Tenslotte accepteerde de burgemeester het aanbod. De keten is tijdens de zomermaanden vervaardigd en het resultaat mag gezien worden.

 
     
 

Bunniks en Houten Nieuws,

17 september 2008

 
     
 

 
     
 

 
     
 

 
     
 

 
 

Foto: © Ben van Helden

 
     
 

Top

 
     

© Copyright  2008 - 2017  de-edele-smidse.nl   |   All Rights Reserved.    | 

Links  |  Disclaimer  |  Home  |